Η Ανακομιδή των Λειψάνων των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9144 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Ανακομιδή των Λειψάνων των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την 3η του τρέχοντος μηνός Ιουλίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό  Ναό της κωμοπόλεως των Λαγυνών.

Κατά την πανηγυρική τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας μεταξύ των παρευρισκομένων πιστών  που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη των Τριών νεοφανών αγίων παρέστη και ο βουλευτής των Αν.Ελλ. κ.  Λαζαρίδης Γεώργιος .

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της πανηγύρεως του Ιερού Ναού και γενικότερα της Αγίας μας Εκκλησίας τονίζοντας πως είναι ένα προνόμιο του κάθε χριστιανού που σφραγίζεται με την ομολογία του ονόματος Ιησού Χριστού. Εν συνεχεία και με αφορμή την σημερινή ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή επεσήμανε την κλήση των μαθητών και Αποστόλων από τον Χριστό μας, ‘’ ακολούθοι μοι’’ και τόνισε ιδιαιτέρως την εκλογή και την επιλογή με τις οποίες τιμά ο Χριστός τον κάθε άνθρωπο αλλά και την δική μας ανταπόκριση στο κάλεσμά Του. Φωτεινό παράδειγμα η μνήμη των σημερινών τιμωμένων Αγίων μας οι οποίοι διάλεξαν τον δρόμο του μαρτυρίου χωρίς να λογαριάσουν τίποτα και με γενναίο φρόνημα ομολόγησαν Χριστό και Ορθοδοξία.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερή του χαρά και αγάπη λόγω του ότι η σημερινή ημέρα ήταν ημέρα συνάντησης και συλλειτουργίας όλων των παλαιών συμφοιτητών, λαϊκών και κληρικών για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (αποφοιτησάντων το 1982). Ευχήθηκε δε ολοψύχως εις όλους πλουσίαν την ευλογία του Θεού πρεσβείες των σημερινών τιμωμένων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *