Η Εορτή του Αγίου Απολλοδώρου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Εορτή του Αγίου Απολλοδώρου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Απολλοδώρου Επισκόπου Φαιακίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον Άγιο Απολλόδωρο, επεσήμανε ότι ο ίδιος μετείχε στην εν Νικαία Α’ Οικουμενική Σύνοδο, των 318 Αγίων Πατέρων όπου και υπέγραψε τα Πρακτικά.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος παίρνοντας αφορμή από την Αποστολική Περικοπή της ημέρας, την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, υπογράμμισε ότι την τιμή και τη δόξα από τον Θεό, τη δικαιούται εκείνος ο οποίος υπηρετεί το αγαθό, τον ίδιο το Θεό δηλαδή, ζώντας κατά Χριστόν και βλέποντας στο πρόσωπο του αδελφού του τον ίδιο τον Κύριο. Όμως σήμερα οι άνθρωποι επιζητούν τις κοσμικές δόξες και τιμές, εμφορούμενοι από εγωϊστικά κίνητρα, περιφρονώντας Εκείνον που πραγματικά τους τιμά και τους δοξάζει, τον Ιησού Χριστό.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι κατά την Ημέρα της Κρίσεως, δεν θα είναι ο Χριστός που θα καταδικάσει τον άνθρωπο, διότι ο Χριστός σώζει, αλλά η συνείδηση του ανθρώπου είναι αυτή που θα ελέγξει τις πράξεις του. Κριτήριο θα είναι η αγάπη, πόσο κένωσε κανείς τον εαυτό του, καταργώντας το εγώ του και διηκόνησε τους αδελφούς του.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Απολλόδωρο και να αγαπήσουν όσο εκείνος τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό.

Ι. Μ. Κερκύρας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *