Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Επισκοπείο της Σύρου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Επισκοπείο της Σύρου (ΦΩΤΟ)

Στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, χοροστάτησε απόψε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και πλήθους πιστών, Συρίων και παρεπιδημούτντων παραθεριστών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ναυπηγείου του «ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ» κ. Κοκκάλας.

Κηρύσσοντας το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την παρουσία χαριτωμένων ανθρώπων  που ζουν ανάμεσά μας ως «επίγειοι άγγελοι»,έστω και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να τους διακρίνουμε, αναφέρθηκε στην απάντηση του Θεού στον Προφήτη Ηλία, ότι δεν είναι μόνος, αλλά υπάρχουν και άλλοι πιστοί στην εποχή του, τονίζοντας ότι και σήμερα υπάρχουν πολλοί πιστοί, γι’ αυτό και δεν πρέπει καθόλου να απελπιζόμεθα στη ζωή μας, και υπογράμμισε ότι η Εκκλησία είναι ένας χώρος πνευματικός, ο οποίος δεν έχει οπαδούς, αλλά ανθρώπους, που αγωνίζονται για την πνευματική τους τελείωση και την προσέγγιση της αγιότητος.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο, Αρχιμ. Μακάριο, και τους συνεργάτες του για τον ευτρεπισμό της Πανηγύρεως.

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *