Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι. Μ. Εδέσσης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9199 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι. Μ. Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων, εόρτασε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Το απόγευμα της παραμονής, την Πέμπτη 30/6, στις 18:45 αφίχθησαν στον πανηγυρίζοντα Ναό τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου. Τα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος,
παρισταμένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Κατά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση των λειψάνων του αγίου Ευγενίου και των αγίων Αναργύρων καθώς και της ιεράς εικόνος των αγίων Αναργύρων στην πόλη της Εδέσσης.

Την ημέρα της εορτής, Παρασκευή 1/7, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Πλήθος λαού παρέστη στις ιερές ακολουθίες. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Εδέσσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ας Μεραρχίας, ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Ι. Μ. Εδέσσης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *