Η Επαναλειτουργία της Παλαιάς Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9185 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Επαναλειτουργία της Παλαιάς Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)

Με την συμμετοχή πλήθους λαού και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  κ. Απόστολου Κατσιφάρα , του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Αθανάσιου Παναγόπουλου, των Βουλευτών του νομού Αχαΐας, κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρου και κ. Νικολόπουλου Νικόλαου, καθώς και του πρώην Υφυπουργού και Βουλευτή κ. Σπηλιόπουλου Κωνσταντίνου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και φίλων και  προσκυνητών της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου »Στερέωση – Ανάδειξη Παλαιάς Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας και Συντήρηση των Τοιχογραφιών αυτής» .

Το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου 2016,  εκκλησιάσθηκαν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αμβροσίου όπως επίσης και με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλίνικου Πουλή, των Πατέρων της Μονής καθώς και φιλοξενούμενων Ιερέων .

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ξεναγήθηκαν στους χώρους της Παλαιάς Ιεράς Μονής από την υπεύθυνη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Αναστασία Κουμούση.

Μετέπειτα προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε μία ωραία ατμόσφαιρα κάτω από τον πλάτανο της Νέας Ιεράς Μονής .

Εκ της Ι. Μονής

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *