Η Πιερία εόρτασε την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9199 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Πιερία εόρτασε την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στο Λιτόχωρο, τον Κορινό και σε άλλους παραθεριστικούς οικισμούς.

Ο Σεβαασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος την παραμονή της εορτής, Σάββατο 16 Ιουλίου, μετέβη στο Λιτόχωρο όπου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Λιτανεία και την Αρτοκλασία.

Επίκεντρο όμως του εορτασμού αποτέλεσε, για ακόμη μία φορά, ο Ενοριακός Ιερός Ναός Νέων Πόρων, όπου προσήλθαν χιλιάδες πιστοί, κυρίως παραθεριστές από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πολλές Βακλανικές Χώρες.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία. Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή 17 Ιουλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Σε όλες τις ι. ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην εορταζομένη Αγία και συνδέοντας την εορτή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν και στα σερβικά και ρουμανικά, χάριν των πολυάριθμων ξένων παραθεριστών, που επιλέγουν την περιοχή για τις θερινές διακοπές τους.

Ι. Μ. Κίτρους

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *