Η Σύναξη των Αγ. Νεομαρτύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9144 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Σύναξη των Αγ. Νεομαρτύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 (Γ’ Ματθαίου) η Σύναξη Πάντων των Αγίων Νεομαρτύρων των μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μαρτυρησάντων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρα Κοσμά στη Ν. Φιλαδέλφεια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό του Αγ. Κοσμά, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων, τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων, οι οποίοι ως γνήσιοι φίλοι του Χριστού, μετά την Άλωση της Βασιλεύουσας, μην υπολογίζοντας τιμές και αξιώματα, ευαρέστησαν το Θεό με την ομολογία και το μαρτύριό τους. Ο κ. Γαβριήλ υπέδειξε επίσης το παράδειγμά τους ως παράδειγμα απόλυτης πίστης και αφοσίωσης στον Χριστό και στην Εκκλησία, ευχόμενος προς όλους οι Άγιοι Νεομάρτυρες να είναι πάντοτε θερμοί πρεσβευτές προς Κύριον και προστάτες όλων μας.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *