Θυρανοίξια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9144 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θυρανοίξια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)

Της Μαρίας Χριστοφοράτος

Μαζί με πολλούς ομογενείς με καταγωγή τη Λακήθρα παρευρεθήκαμε, χθες 23 Ιουλίου 2016, στη λαμπρή τελετή των θυρανοιξίων Ιερού Ναού στα Σφαελάτα Λακήθρας. Ερείπια ναού ο οποίος υπήρχε ήδη από τον 18ο αιώνα, κείτονταν στο σημείο όπου τώρα βρίσκεται ένας περικαλλής Ναός αφιερωμένος στο Γεννέσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, κτισμένος εκ θεμελίων με δαπάνες της οικογένειας του Βασιλείου Μιχαλιτσιάνου.

Στα θυρανοίξια πρωτοστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος μαζί με τον εφημέριο της περιοχής, ιερείς από όλο το νησί και ιεροψάλτες της περιοχής. Τα σχέδια και η επίβλεψη του έργου ήταν ευθύνη του Σπύρου Αυγουστάτου. Η λειτουργία τελέστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη και ήταν παρούσα όλη η οικογένεια του Βασιλείου Μιχαλιτσιάνου, πολλοί ομογενείς από τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα και πολλοί ντόπιοι. Ακολούθησε δεξίωση στην αυλή του Ναού και ο γιορτασμός συμπληρώθηκε από εντυπωσιακά βεγγαλικά.

Ευχόμαστε στον Βασίλειο Μιχαλιτσιάνο και στην οικογένεια του υγεία, ευημερία και μακροημέρευση και να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

ekefalonia.net

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *