Θυρανοίξια και Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγ. Παρασκευής στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θυρανοίξια και Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγ. Παρασκευής στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 το απόγευμα μεγαλειώδης Υποδοχή της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκ Σμύρνης της Μ. Ασίας, η οποία φυλάσσεται στον Ι.Ν. Αγ. Ευσταθίου Ν. Ιωνίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Ν. Ιωνία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής και ακολούθως χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στο Λόγο του ο κ. Γαβριήλ, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αφού ευχαρίστησε θερμά όσους κοπίασαν για την ανακαίνιση του Ιερού Παρεκκλησίου έκανε λόγο για την μεγάλη τιμή και ευλογία, για την οποία καυχάται η Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας να φυλάσσει στους κόλπους της την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία αποτελεί σκέπη και προστασία για την Ιερά Μητρόπολη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο θαυμαστό βίο της Αγίας Παρασκευής, η οποία τόσο με το μαρτύριό της, όσο και με την θερμή πίστη της ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Στη συνέχεια και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της Ν. Ιωνίας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *