Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου στην Ι. Μ. Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9185 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου στην Ι. Μ. Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

Με τις ευχές, τις ευλογίες και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή των Θυρανοιξίων του πρώτου παρεκκλησίου προς τιμήν του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Αιτωλοακαρνανία. Το παρεκκλήσιο δημιουργήθηκε στο δεξί κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Καινούριο Αγρινίου.

Της Ιεράς τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Σκιαδάς, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλοχού, ο πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ π. Μακάριος Αντωνόπουλος καθώς και αρκετοί Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Αμέσως μετά την τελετή των Θυρανοιξίων, και επειδή τιμάται η μνήμη του Οσίου Παϊσίου σήμερα από την Εκκλησία μας τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ομίλησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος πραγματικά έκανε μία εξομολόγηση και μας μετέφερε πνευματικούς λόγους από τις συναντήσεις που ο ίδιος είχε με τον νεοφανή Άγιο Παΐσιο κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στο Άγιον Όρος. Παράλληλα συνεχάρει το προϊστάμενο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Χριστοφόρο Δαβράζο για το ακούραστο έργο το οποίο επιτελεί στη συγκεκριμένη ενορία επί μία τριακονταετία περίπου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο . Στο τέλος του Εσπερινού όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν από μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου ως ευλογία.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Παϊσίου τελέστηκε και η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νέο Παρεκκλήσιο στην οποία προεξήρχε ο ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Σκιαδάς, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλοχού, και συλλειτούργησαν οι Ιερείς, π.Αλέξιος Κολλιάς και π. Κωνσταντίνος Λαμπράκης από τις γειτονικές ενορίες Παναιτωλίου και Αβώρανης αντίστοιχα π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λεπενούς, ο π. Χριστοφόρος Δαβράζος και ο π. Απόστολος Μπλέτσας εφημέριοι του Ναού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντανάς, ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Παϊσίου και σε προσωπικές του εμπειρίες από επισκέψεις του στον Άγιο Παϊσιο.

ARXON.GR

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *