Κυριακή Ε´ Ματθαίου στην Ι. Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (8770 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κυριακή Ε´ Ματθαίου στην Ι. Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

«…Ζούμε σε μια εποχή στην οποία υπάρχουν πολλά προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα, αναστατώσεις και ανακατάξεις του κοινωνικού χώρου. Οι άνθρωποι δυστυχώς φιλοδοξούν να βρούν τη λύση των προβλημάτων αυτών με επιστήμες ανθρωπολογικές, κοινωνιολογικές, ψυχολογικές κ.λ.π. Βεβαίως δεν μπορούμε, να αρνηθούμε την συνεισφορά τους και μάλιστα όταν ζούμε σε μια πτωτική κοινωνία, αλλά πρέπει να τονισθεί ότι η κύρια αιτία των κοινωνικών και προσωπικών προβλημάτων είναι η πολεμική τού διαβόλου και η επίδρασή του σε ανθρώπους που είναι αθωράκιστοι και δεν θέλουν να προστατευθούν από την Χάρη τού Θεού.

Πρέπει λοιπόν,  να αγωνιζόμεθα, με την Χάρη τού Θεού, εναντίον του διαβόλου και της δράσης του στον χώρο των αισθήσεων, της φαντασίας, των λογισμών και των επιθυμιών, και να μην επιτρέπουμε να βρίσκει κατάλληλο χώρο στη ψυχή μας, για να είμεθα ελεύθερα πρόσωπα και καθαρές εικόνες του Θεού. Ας θωρακίσουμε εαυτούς με την αρετή και τον πνευματικό μας αγώνα, με την προσευχή και τη συμμετοχή μας στα μυστήρια και τη λατρεία της Εκκλησίας»· τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμέγιστών Ταξιαρχών στην ακριτική ενορία των Πετρωτών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου ιερούργησε την Κυριακή 24 Ιουλίου ε.ε.

Την Θεία Λειτουργία παρακολουθήσε ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ικανό εκκλησίασμα.

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *