Μητροπολίτης Γαλλίας: «Ιστορικός σταθμός στην πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος»
Άρχων (9185 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Γαλλίας: «Ιστορικός σταθμός στην πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος»

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ εκτιμά ότι «οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, με την έγκριση τόσο των θεμάτων τα οποία ήταν στην ημερήσια διάταξη όσο και με τη Συνοδική Εγκύκλιο η οποία συνοδεύει τις προσδοκίες και το όραμα του ορθοδόξου πιστού στις αρχές του 21ου αι.».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τους λοιπούς Προκαθημένους, κατέδειξαν τον ουσιαστικό ρόλο της Συνοδικότητος ως θεσμό της Εκκλησίας και έδωσαν στον κόσμο ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας».

Αναλυτικά, η δήλωση-αποτίμηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου του μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ:

«Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος αποτελεί πια έναν ιστορικό σταθμό στην πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Με τη χάρη του Θεού και μετά από μακρά προσυνοδική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν όλες οι κατά τόπους Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου με επιτυχία, με την έγκριση τόσο των θεμάτων τα οποία ήταν στην ημερήσια διάταξη όσο και με την Συνοδική Εγκύκλιο η οποία συνοδεύει τις προσδοκίες και το όραμα του ορθοδόξου πιστού στις αρχές του 21ου αι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τους λοιπούς Προκαθημένους, κατέδειξαν τον ουσιαστικό ρόλο της Συνοδικότητος ως θεσμό της Εκκλησίας και έδωσαν στον κόσμο ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας».

newsbomb.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *