Μοναστική Σύναξη στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μοναστική Σύναξη στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 36η συνάντηση μοναχών και μοναζουσών του Οργανισμού EIIR στην Ταλλίνη της Εσθονίας από 5 έως 10 Ιουλίου τρ.έτ. Στην συνάντηση συμμετείχαν μοναχοί και μοναχές από διάφορα Ορθόδοξα Μοναστήρια της Ευρώπης αλλά και από μοναστικές κοινότητες άλλων χριστιανικών ομολογιών. Το γενικό θέμα της συνάντησης ήταν «Μακάριοι οι ελεήμονες» και κατά τη διάρκειά της δόθηκαν πολλές διαλέξεις, ενώ υπήρξε γόνιμη συζήτηση για το θέμα της υλικής και της πνευματικής ελεημοσύνης αλλά και για την καθαρότητα της καρδίας όσον αφορά στην προσέγγιση του πλησίον.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Οργανισμός ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σηλυβρίας Αιμιλιανό και τον ισπανό πρεσβύτερο Don Hulián Hernando, ενώ σήμερα Πρόεδρός του είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.
Τη μοναστική αυτή Σύναξη χαιρέτησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας κ. Στέφανος, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε όλες τις εργασίες της Συνάξεως και ο οποίος φιλοξένησε τη Σύναξη, ο Λουθηρανός Αρχιεπίσκοπος Urnan Vilma και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι ομολογιών και Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Η λήξη των εργασιών της Συνάξεως πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, 10 Ιουλίου, με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος με συλλειτουργούς του τον Σεβ. Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα και τους Θεοφιλ. Επισκόπους Τάρτου κ. Ηλία, Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρο και Χριστουπόλεως κ. Μακάριο.

Εκκλησία Εσθονίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *