Μόσχας Κύριλλος: «Δεν πήγαμε γιατί δεν ήταν Πανορθόδοξη, όχι για να την υποβαθμίσουμε»
Άρχων (8090 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μόσχας Κύριλλος: «Δεν πήγαμε γιατί δεν ήταν Πανορθόδοξη, όχι για να την υποβαθμίσουμε»

O Πατριάρχης Κύριλλος πιστεύει πως ο Χριστιανικός Ορθόδοξος κόσμος δεν θα χωριστεί παρά τις εναντίον του πολιτικές …

Αναλυτικότερα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Χριστιανικός Ορθόδοξος κόσμος θα πετύχει όσον αφορά στη διατήρηση της ενότητάς του παρά τη ματαίωση της πρόσφατης Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη.

«Τη στιγμή που διαπιστώνουμε την αδυναμία μας και την ατέλεια μας, θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές στο εσωτερικό της ορθόδοξης χριστιανικής οικογένειας αποβλέποντας και σε μεγαλύτερη Πανορθόδοξη ενότητα. Πιστεύουμε ότι ο Κύριός μας θα οδηγήσει όλους μας, ολόκληρη τη παγκόσμια χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, προς αυτό το δρόμο. Δεν είναι ένας δρόμος νέων διχασμών που ορισμένες πολιτικές δυνάμεις ονειρεύονται, αλλά ένας δρόμος αυξανόμενης αδελφικής αγάπης και ομοψυχίας’, δήλωσε ο Ρώσος Πατριάρχης την Τρίτη μετά από μια λειτουργία στο Μετόχιο της Εκκλησίας της Αντιοχείας στη Μόσχα.

Είπε ακόμη πως το γεγονός ότι εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στη Σύνοδο στην Κρήτη,  «σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να υποβαθμίσει το ρόλο και τη σημασία της Συνόδου για τις εκκλησίες που πήραν μέρος σε αυτό. Η έννοια της άρνησης ήταν να δηλώσει ότι η Σύνοδος δεν έχει Πανορθόδοξη φύση ή πανορθόδοξο κύρος»…

pronews.gr