Ο Μητροπολίτης Γλυφάδος στον Άγιο Νικόλαο Ερμουπόλεως Σύρου (ΦΩΤΟ)
Άρχων (8790 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδος στον Άγιο Νικόλαο Ερμουπόλεως Σύρου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στο ιερό Βήμα του οποίου μαθήτευσε παιδιόθεν. ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος,ο Σύριος, ο οποίος, κηρύσσοντας το θείο λόγο προς το πολυπηθές εκκλησίασμα,ομίλησε για το Φως του Κόσμου, το Χριστό, ευχαρίστησε, με λόγους αγάπης.

Το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την άδεια και ευλογία του να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της παιδικής του ηλικίας, αναφέρθηκε με συγκίνηση στις οσιακές μορφές των αοιδίμων Αρχιμανδριτών Γρηγορίου Μαραγκού και Τιμοθέου Δράγαση, οι οποίοι καθοδήγησαν τα πρώτα βήματά του στην Εκκλησία και τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη τους και στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α’ (Στέκα).

Ο Εφημέριος του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάνννης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο,κατέθεσε και αυτός τις αναμνήσεις του από τους αειμνήστους προκατόχους του Αρχιμ. Γρηγόριο και Τιμόθεο, και  μετέφερε στο Σεβασμιώτατο κ. Παύλο τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *