Τον προστάτη των Γουνοποιών τίμησε η Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Τον προστάτη των Γουνοποιών τίμησε η Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Τον προστάτη των Γουνοποιών και Γουνεργατών της Καστοριάς, Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Τσαρδάκι της πόλεως Καστοριάς.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, Κληρικών της Μητροπόλεως και του Διακόνου π. Ιακώβου.

Πολλοί Καστοριανοί ανέβηκαν στο βουνό του Προφήτη Ηλία, για να προσκυνήσουν, να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του προστάτη Προφήτου Ηλιού και να ζητήσουν τη χάρη και τη μεσιτεία του στις δύσκολες ημέρες που διανύει η περιοχή μας.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που δεν έζησαν το θάνατο, δεν βίωσαν τη φρικτή ώρα του μαρτυρίου και του θανάτου, γι΄αυτό και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σημειώνει ότι ο Προφήτης ζει και κινείται ανάμεσα στον κόσμο και είναι αυτός που θα προετοιμάσει τον δεύτερο ερχομό του Χριστού.

Και η εποχή που έδρασε ο Προφήτης Ηλίας ομοιάζει με τη σημερινή εποχή, αφού και τότε και σήμερα έχουμε αποστασία από το θέλημα του Θεού, με την παρουσία της αμαρτίας. Μετά από 2000 χρόνια και πλέον από τον ερχομό του Χριστού, οι άνθρωποι θέλησαν να λατρέψουν και πάλι τα είδωλα, τα είδωλα της εποχής μας και λατρέψαμε την κτίση παρά τον κτίσαντα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Και κατέληξε λέγοντας πως το μήνυμα που μας θέτει και σήμερα ο Προφήτης Ηλίας, είναι η επιστροφή στο Θεό, δηλαδή για να αποκτήσουμε και πάλι αυτά που απεμπολήσαμε και αυτά που χάσαμε, την ανάπαυση της ψυχής μας, τη χαρά, την ηρεμία, θα πρέπει να στραφούμε στον Χριστό, θα πρέπει να εκκλησιοποιηθούμε, να αποκτήσουμε εκκλησιαστικό φρόνημα, τρόπο ζωής, δηλαδή τη μέθοδο για να προσεγγίσουμε το Θεό.

Κι έτσι, με τη μετάνοιά μας και την επιστροφή στο Θεό, θα σωθεί και η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος.

Ι. Μ. Καστορίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *