Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Βρεσθένης στον Νέο Κόσμο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9185 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Βρεσθένης στον Νέο Κόσμο (ΦΩΤΟ)

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Νέου Κόσμου την μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Πακνανά, στον οποίον είναι αφιερωμένο το δεξιό κλίτος του Ναού.

Στον εσπερινό και τον όρθρο προς τιμήν του νεαρού νεομάρτυρα των Αθηνών,  χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο οποίος τέλεσε και τα μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας και Χειροτονίας διακόνου.

Ο νεοχειροτονηθείς Δανιήλ Μρέϊχ, Λιβανέζος στην καταγωγή, πνευματικό ανάστημα του Μητροπολίτου όρους Λιβάνου Γεωργίου, έλαβε κατά την εις υποδιάκονον χειροθεσία το όνομα Δαμασκηνός. Την συμμαρτυρία πριν την χειροθεσία ανέγνωσε ο πνευματικός του πατήρ Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, πρωτοσύγκελος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Η χειροτονία έγινε με ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εντολή του Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, στην Μητρόπολη του οποίου και θα  υπηρετήσει.

Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Αθηνών και ταλαντούχος Αγιογράφος, πολύγλωσσος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την Βυζαντινή μουσική.

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος εφορμούμενος εκ της Ευαγγελικής περικοπής επεσήμανε προς τον χειροτονούμενο τις δυσκολίες του ιερατικού υπουργήματος και τον επαίνεσε για την απόφαση του να εισέλθει σε τέτοιες δύσκολες εποχές στην ιερωσύνη.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του εορτασμού.

Εκ του Ι. Ναού

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *