Η ακολουθία των εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)
Άρχων (7718 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η ακολουθία των εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 15 Αυγούστου το εσπέρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας εόρτιος εσπερινός και στη συνέχεια η ακολουθία των εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο ενώ συγχοροστάτησαν οι σεβασμιώτατοι Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο εξ Ουκρανίας Επίσκοπος Λβοβ κ.Φιλάρετος και ο οικείος Ιεράρχης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά την ακολουθία των εγκωμίων έγινε λιτανεία του επιταφίου της Παναγίας, καθώς και της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γαλιλαίας απο τα Ιεροσόλυμα η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Ο σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσει θερμά την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την μεγάλη αυτή ευλογία που επεφύλαξε στον πιστό λαό της Ημαθίας.

Έπειτα ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής όπου ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά στους προέδρους αυτών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Βεροίας