Θεοπεφτάτου: «Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί»
Άρχων (8121 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θεοπεφτάτου: «Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί»

«Δεν θέλουμε μια συνταγματική αναθεώρηση για τους λίγους και τις επιστημονικές ελίτ. Θέλουμε μια αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα», αναφέρει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

– Πώς αντιλαμβάνεστε, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, την πρόταση για την «ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους» αναφορικά με τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας;

Θέλουμε να προχωρήσει ένας έντιμος διάλογος με την Εκκλησία της Ελλάδας αναφορικά με τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας, με στόχο έναν εκσυγχρονισμό των σχέσεων και του πλαισίου.

Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί, η Εκκλησία εδώ και χρόνια επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο εκεί που υστερούσαν οι κρατικές δομές ή εκεί που το κράτος υποχώρησε, και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους. Όμως η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους έχει να κάνει μ’ αυτές καθ’ αυτές τις λειτουργίες του ίδιου του κράτους και όχι με την σημαντικήπροσφορά της εκκλησίας στην κοινωνία.

imerisia.gr