Εσπερινός στον εορτάζοντα Ι. Ν. της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου Άνδρου (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εσπερινός στον εορτάζοντα Ι. Ν. της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου Άνδρου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου Άνδρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων των πέριξ χωρίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ανδρίου την καταγωγή, κ. Καπάκη, του Δήμαρχου Άνδρου κ. Σουσούδη, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Γαυρίου, Μπατσίου και Άνω Γαυρίου, της Αντιδημάρχου Γαυρίου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθους πιστών, που είχαν προσέλθει από τις γύρω περιοχές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού και τον εξυπηρετούντα τις λειτουργικές ανάγκες του, Εφημέριο Γαυρίου Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο, αναφέρθηκε στο σημείο του Σταυρού, ως συμβόλου πάθους και χαράς, τον οποίο οι τέσσαρες τιμώμενες σήμερα γυναίκες δεν αρνήθηκαν, αλλά το αποδέχθηκαν και έγιναν μέτοχες της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Κυρίου, με αποτέλεσμα να τιμώνται αιώνες τώρα, ως «φίλοι» Θεού, κατά τον Παύλειο λόγο.

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *