Η χειροτονία του Μητροπολίτη Σμύρνης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Στιγμή ιστορική και σημαίνουσα. 94 ακριβώς χρόνια μετά τον μαρτυρικό θάνατό του ο Χρυσόστομος Σμύρνης βρίσκει επιτέλους τον διάδοχο του στην αρχαία μητρόπολη και το κέντρο της Ιωνίας. Χειροτονείται σήμερα, αυτή την ώρα ο πρώτος μετά το 1922 Μητροπολίτης Σμύρνης. Πέρα από την ιερότητα της στιγμής και τον ισχυρό συμβολισμό της, η δίκαιη συγκίνηση για τον κάθε Σμυρνιό, τον κάθε πρόσφυγα, τον καθένα από εμάς που κατάγεται από τις αλησμονητες πατρίδες της Μικρός Ασίας, αλλά και όποιον ανεξαρτήτως καταγωγής αισθάνεται το βάρος της κληρονομιάς που κουβαλάμε, είναι δικαιολογημένη.

Σε προσωπικό επίπεδο εξαιρετική συγκίνηση, ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός καθεαυτό και για την χαρά του φίλου μου και αίσθηση δικαίωσης για μένα και όσους νιώθω ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- εκπροσωπώ σήμερα εδώ στον πατριαρχικό ναό.

Μια σημαντική απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη που όλο κληρώνεται με την καλύτερη επιλογή προσώπου.

Βαρθολομαίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της αγιωτάτης Μητροπόλεως Σμύρνης, υπερτίμου και εξάρχου πάσης Ασίας πολλά τα έτη.

nyxthimeron.com

Σχόλια

  1. π.ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΡΙΚΑΣ
    π.ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑΡΙΚΑΣ Σεπτέμβριος 12, 14:14
    Η Επιλογη του Πατριαρχου μας για την προαγωγη του αξιου αρχιγραμματεα της Μ.Χ.Ε. π.Βαρθολομαιου Σαμαρα σε μητροπολιτη Σμυρνης ειναι μια σοφη αποφαση και ευχομεθα ο νεος μητροπολιτης του Θρονου να ειναι ΑΞΙΟΣ.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *