Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος (ΦΩΤΟ)

Άξιος αναφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος για τον νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο Διαμαντάκη. Αμέσως ακολούθησε σύσσωμο το πλήθος των πιστών που βρίσκονται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης Ιεράρχες, κλήρος και λαός επευφημούν με χειροκροτήματα και την προσφώνηση «άξιος» τον νέου Μητροπολίτη.

Η Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας τελείται προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Στη χειροτονία παρευρίσκεται σύσσωμη η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλαδή οι Μητροπολίτες: Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Παρευρίσκονται επίσης ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος καθώς και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

neakriti.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *