Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στο Παναφρικαννικό Κοινοβούλιο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9581 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στο Παναφρικαννικό Κοινοβούλιο (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στο Σάρμ Ελ-Σέϊχ της Αιγύπτου,η έναρξη της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης της Τέταρτης Ολομέλειαςτου Παναφρικανικού Κοινοβουλίου(και συνεχίζεται έως στις 20 Οκτωβρίου), στην οποία συμετείχε με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου του Β΄, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως Συνδέσμου-Συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (PA.P.). Επικεφαλής της Αντιπροσωπίαςτης Δ.Σ.Ο.είναι ο Γενικός της Γραμματέας βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδηςμε συμβούλους τον Δρ. Κώστα Μυγδάλη και τον καθηγ. Valery Alekseev.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβούλιου κ. Roger Nkodo Dang, προς τον οποίο ο Σεβασμ. κ.Ιωάννης μετέφερε τις ευχές, του απουσιάζοντος σε ιεραποστολική περιοδεία Αλεξανδρινού Προκαθημένου για επιτυχία στις εργασίες της Ολομέλειας, στην ευλογημένη γη της Αιγύπτου.

Ο κ.Πρόεδρος εξέφρασε την έντονη επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.Θεόδωρο, για να επιβεβαιώσουν στην τελική του μορφή την έναρξη του «Διαλόγου των Μονοθεϊστικών Θρησκειών και των Πολιτισμών» από το Παναφρ. Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με την Δ.Σ.Ο. και υπό την αιγίδα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσημη επίσκεψή του στην έδρα του Παναφρ. Κοινοβουλίου στην Νότια Αφρική.

Ο κ.Πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Ολομέλειας, θα έχει συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο θα ενημερώσει τόσο για την προγραμματιζόμενη αυτή πρωτοβουλία όσο και για τον ενωτικό ρόλο που θα διαδραματίσει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος Πατριάρχης κ.Θεόδωρος, υπό την αιγίδα του οποίου θα τεθεί.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *