Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την Ι. Μ. Μουάνζας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την Ι. Μ. Μουάνζας (ΦΩΤΟ)

Την 10ην Οκτωβρίου, τρίτη μέρα της Ποιμαντικὴς επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερὰ Μητρόπολιν Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, τη συνοδίᾳ του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου και του Έλληνα Βουλευτοὺ Δράμας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη, Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), επεσκέφθη ατμοπλοϊκὼς την πόλιν GEITA, κέντρο εξορύξεως χρυσοὺ, όπου υπάρχει ο Ιερὸς Ναὸς του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ως γνωστὸν, η Ιερὰ Μητρόπολις Μουάνζας βρίσκεται πέριξ της Λίμνης Βικτώρια, της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης στον κόσμο, στα σύνορα με την Ουγκάντα και την Κένυα.

Ο Μακαριώτατος επεσκέφθη τὸν Νομάρχη της περιοχὴς  GEITA, κύριον MSTAAFU EZEKIEL KYUNGA, με τον οποίον συζήτησαν εκτενώς πάνω σε θέματα που αφοροὺν την συνεργασιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την συνεχὼς αναπτυσσόμενη αυτὴ περιοχή και συνανεστράφη με τους απλοὺς αλλὰ ευλαβεὶς πιστούς, στους οποίους έδωσε την Πατριαρχικὴ ευλογία του. Επίσης να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προκαθημένου της Αλεξανδρινὴς Εκκλησίας στην Ιερὰ Μητρόπολη Μουάνζας, μετὰ την ίδρυση της το 2007.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *