Πανηγυρικός εσπερινός του Αποστόλου Θωμά στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9216 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πανηγυρικός εσπερινός του Αποστόλου Θωμά στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Του Σωκράτη Ψίλια 

Ξεκίνησαν απόψε με την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Θωμά. Η τέλεση της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Θωμά σε κάθε έτος συμπίπτει δύο φορές. Την Κυριακή του αντιπάσχα εορτάζουμε την ομολογία της ευπιστούς απιστίας του και κάθε 6η Οκτωβρίου εορτάζεται από την Αγία μας εκκλησία η κάθε αυτή ημέρα της μνήμης του.

Επίκεντρο για την πόλη του Αγρινίου είναι ο Ιερός ενοριακός Ναός του Αγίου Θωμά. Απόψε τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί κληρικοί από την αρχιερατική περιφέρεια Αγρινίου και Στράτου.

Τους εξαίσιους ύμνους απέδωσαν οι εκλεκτοί χοροί με χοράρχες στον δεξιό χορό τον πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστο Βουλδή και αριστερά τον εξαίρετο διδάσκαλο κ. Γεώργιο Πολίτη. Τον δε Θείο Λόγο εκήρυξε ο πασιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από το τελευταίο άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως αναφέρθηκε στη διάσωση της αποστολικής παράδοσης, στην ιεραποστολή που διακόνησε ο Απόστολος Θωμάς φθάνοντας μέχρι τις μακρυνές Ινδίες και τέλος στην επισφράγιση της μαρτυρίας του δια του μαρτυρίου του.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας μετά θείου κηρύγματος.

Αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια στους ακούραστους ιερείς του Ναού, τον προϊστάμενο αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π, Βασίλειο Μπρέσιακα, τέως εκπαιδευτικό και στον συνεφημέριό του π. Δημήτριο Κονδύλη για την άψογη οργάνωση της όλης εορταστικής ατμόσφαιρας.

ARXON.GR

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *