Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην Κέα (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στην Κέα (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθες στην Κέα και το απόγευμα επεσκέφθη το Λαογραφικό Μουσείο της Κέας, που στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο ομοζύγων φιλογενών Κείων, οι οποίοι συγκέντρωσαν και διέσωσαν προγονικούς θησαυρούς, προσωπικούς και άλλων Κείων, οι οποίοι συνέτρεξαν στην προσπάθειά τους, τους οποίους και συνεχάρη.
Ακολούθως, συνοδευόμενος πάντοτε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα, μετέβη στην Ιουλίδα, όπου διεξαγεται το 3ο Διεθνές Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού (ΔΣΠΦ) υπό τον τίτλο “Rethink the Night!” , υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου από την Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού για 3η συνεχή χρονιά στην Κέα, με την υποστήριξη των τμημάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο φωτισμό του Πανεπιστημίων του Wismar (Γερμανία) και του Aalborg (Δανία), του European Institute of Design – IED (Ισπανία), του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. του Αστεροσκοπείου Kuffner της Βιέννης, της ΔΕΗ, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ και της εταιρείας ΣΤΙΛΒΗ ΕΠΕ.
Ο Σεβασμιώτατος παρακολουθήσε τις εργασίες υλοποίησης των έργων εικαστικού φωτισμού, που αφορούν την εξωτερική όψη τρίων παρεκκλησίων της Ιουλίδας (Άγιος Χαράλαμπος, Παναγία Ρεματιανή, Ταξιάρχης – Μεσσάδα), από τις ομάδες εργασίας του ΔΣΠΦ, οι οποίες συγκροτούνται από εκπαιδευόμενους που έχουν βρεθεί στην Κέα από 13 χώρες του κόσμου, την Ιορδανία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Παλαιστίνη, τη Γερμανία, την Ινδία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, και συνεχάρη τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο Μιχαήλ Παπανικολάου. Ηλ. Μηχανικό & Μηχανικό Η/Υ, Συνεργάτη της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού και τον Διευθυντή της Επιτροπής Δρα κ. Γεώργιο Παϊσίδη, για την προσπάθεια, που για τρίτη χρονιά υλοποιούν στην Κέα.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συναντήθηκε με Εκκλησιαστικές Επιτροπές Ναών της Κέας, στις οποίες συζητήθηκαν διοικητικής φύσεως θέματα.

Αύριο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επανελθών στη Σύρο το εσπέρας της Παρασκευής, θα υποδεχθεί τον αφιχθησόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, μετά του οποίου, την Κυριακή. 16 Οκτωβρίου, θα συνιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως και θα τελέσει το δεκαετές μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γέροντος Εφέσου κυρού Χρυσοστόμου (Κωνσταντινίδη)

Ι. Μ. Σύρου

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *