Φίλης: «Η εκπαίδευση είναι θέμα του κράτους με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας» (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9188 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Φίλης: «Η εκπαίδευση είναι θέμα του κράτους με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Βουλή μίλησε για το θέμα των Θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Έγινε μια προσπάθεια καταλαγής ανάμεσα στις σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία. Η χθεσινή συνάντηση βοήθησε την κατεύθυνση να αρθούν παρεξηγήσεις. Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το κράτος. Βεβαίως, η εκκλησία μπορεί να εκφράζει την άποψή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Ο διάλογος ποτέ δεν τελειώνει. Θα εφαρμοστούν τα προγράμματα τα οποία αποφασίσαμε. Με υλικό το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στα σχολεία. Θα γραφτούν του χρόνου καινούρια βιβλία».

«Η εκπαίδευση είναι θέμα του κράτους με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας», πρόσθεσε ακόμα και συμπλήρωσε: «Και με τα θρησκευτικά, θα γίνει αξιολόγηση φέτος, θα υπάρχει ένας διάλογος με εκπαιδευτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς γύρω από τα ζητήματα εφαρμογής των νέων προγραμμάτων».

«Πρέπει να σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα, να αναγνωρίζουμε τον σύνθετο ρόλο της θρησκείας. Κάθε μέρα, η κυβέρνηση με την πολιτική της αποδεικνύει ότι τα σέβεται. Το θέμα φορά την θρησκευτική διαπαιδαγώγιση των νέων. Και το άρθρο του Συντάγματος, μιλά γενικά για την Εθνική και Θρησκευτική αγωγή των παιδιών. Όχι ειδικά για χριστιανική εκπαίδευση ή ορθόδοξη», είπε ακόμα.

enikos.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *