Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Πάτρα για την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9168 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Πάτρα για την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, επί τη ελεύσει της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συμπροσευχομένου  του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από το πρωί στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει το Ιερό Θησαύρισμα και να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης Άρτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Τιμίας Ζώνης, καθώς στη δύναμη και τη χάρη της που αντλούν οι πιστοί εξ΄ αυτής. Παίρνοντας αφορμή από το παράδειγμα της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ταπείνωση και την υπομονή, κάλεσε το σύγχρονο άνθρωπο να παραμερίσει την εγωπάθειά του και να κάνει προσπάθειες για την πνευματική του ωρίμανση, ώστε να τελειωθεί κατά χάρη και με ταπείνωση να καταστεί φορέας χάριτος. «Η δύναμη του ανθρώπου δεν είναι αυτό που έχει, αλλά αυτό που είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών για την αδελφική και τιμητική πρόσκληση, προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Ζώνης.

ARXON.GR

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *