Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εκ Μικράς Ασίας στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσει την σεπτή μνήμη των Αγίων και να προσκυνήσει το απότμημα του Ιερού Λειψάνου τους που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, μιλώντας για το πολυσήμαντο και πάντοτε επίκαιρο μήνυμά του, κάνοντας παράλληλη αναφορά στο βίο, αλλά και στο θαυμαστό παράδειγμα έμπρακτης και φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, επικαλούμενος τη χάρη και τις πρεσβείες τους για κάθε δοκιμαζόμενο αδελφό μας.

Την εορτή λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, Μέλη του Δ.Σ καθώς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 ετών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας αναφωνήθηκε από όλους το «Άξιος» μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας θα τελεσθεί ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις στους Αγίους Αναργύρους καθώς και Ιερό Ευχέλαιο.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *