Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Πεζά Πεδιάδος (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Πεζά Πεδιάδος (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανήγυρη του ενοριακού ναού ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στα Πεζά Πεδιάδος. Στο Μέγα πανυγηρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πρόδρομος Ξενάκης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης πλαισιούμενος απο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Δημήτριο Πολιτάκη και τον πατέρα Αντώνιο Ξυλούρη.
Τους ύμνους του εσπερινού απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία με χοράρχη τον Πρωτοπρ. π. Νικόλαο Χουδετσανάκη πλαισιούμενος από τον ιεροψάλτη της ενορίας Πεζών κ. Δημήτριο Κούλη και τους κ. Μπέρκη Γεώργιο, κ. Γεώργιο Πολιτάκη και κ. Γεώργιο Κοντάκη . Σήμερα κυριώνυμος ημέρα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Δημήτριο Πολιτάκη στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και η ευλόγηση των άρτων και παρατέθηκε δεξίωση στο κέντρο Λαβύρινθος προσφορά της οικογένειας Χατζηαθανασίου. Ο εφημέριος της ενορίας Πρωτοπρ. π. Δαυιδ Βαρελτζάκης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της ιεράς πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τους παρισταμένους κληρικούς.

 

Εκ του Ιερού Ναού

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *