«Η Καμπάνα του Πόντου» από την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

«Η Καμπάνα του Πόντου» από την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσε εκδήλωση στη Μονή Λαζαριστών, στην οποία παρουσιάστηκε το μνημειώδες έργο του Φίλωνα Κτενίδη «Η Καμπάνα του Πόντου» και την οποία παρακολούθησε κατασυγκινημένο πλήθος κόσμου –περισσότερα από 400 άτομα .

Η παράσταση πλαισιώθηκε  στην αφήγηση από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο και τον Κώστα Διαμαντίδη, συγγραφέα και ποιητή του ποντιακού Ελληνισμού. Τον Αλέξη Παρχαρίδη και την Πέλλα Νικολαΐδου στο τραγούδι, στη μουσική επιμέλεια και στη λύρα τον Μπάμπη Κεμανετζίδη, στα πλήκτρα τον Χρήστο Κεμανετζίδη, στο λαούτο τον Νίκο Σιδηρόπουλο, στο κανονάκι τον Θανάση Κουλεντιανό, στην πολίτικη λύρα τον Παντελή Αγκιστρίδη και στα κρουστά τον Γιάννη Γραικό και τον Νίκο Δημητρίου.

Τη  σκηνοθετική και ενδυματολογική επιμέλεια των δρωμένων είχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων και συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Λέρας, ενώ την επιμέλεια του μακιγιάζ η Χρύσα Παπαγεωργίου.

Η πρωτοβουλία  της ανάκλησης και αναβίωσης  των ιστορικών στιγμών της Γενοκτονίας, μέσα από το αξεπέραστο έργο «Η Καμπάνα του Πόντου,ανήκει στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος φιλίστωρ ων και φιλογενής, ευλογητικά ενεθάρρυνε την επί σκηνής παρουσίαση της παράστασης, για να μαθαίνουν «οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιοί»….

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *