Κίτρους Γεώργιος: «Ο Επίσκοπος Αγαθάγγελος ήταν απάντηση σε όσους αμφισβητούν την προσφορά της εκκλησίας» (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Κίτρους Γεώργιος: «Ο Επίσκοπος Αγαθάγγελος ήταν απάντηση σε όσους αμφισβητούν την προσφορά της εκκλησίας» (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μοσχοποτάμου Πιερίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στο μνημείο του Επισκόπου Πέτρας Αγαθαγγέλου (1854-1870).

Καταγόμενος από το Λιβάδι Ολύμπου, θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ευεργέτης του Μοσχοποτάμου. Με δικές του ενέργειες εξασφαλίστηκε το χρηματικό ποσό με το οποίο εξαγοράστηκε η Δρυάνιστα, η οποία από τσιφλίκι έγινε κεφαλοχώρι το 1865.

Έτσι, οι κάτοικοι από εξαρτημένοι κολήγοι έγιναν ελεύθεροι ιδιοκτήτες γης. Από την εποχή του άρχισε η προκοπή του χωριού και οι κάτοικοι έκτοτε ευγνωμονούν και μνημονεύουν στον Επίσκοπο Αγαθάγγελο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην ομιλία του τόνισε ότι ο Επίσκοπος Αγαθάγγελος αγωνίστηκε υπέρ του ποιμνίου του κατά την Τουρκοκρατία,

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κίτρους επισήμανε ότι ο Πέτρας Αγαθάγγελος υπήρξε φωτεινό παράδειγμα Ποιμένα, που αποτελεί απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στο Γένος μας.

Ι. Μ. Κίτρους

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *