Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Όνειδος για την Ορθοδοξία μας»
Άρχων (9170 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Όνειδος για την Ορθοδοξία μας»

Για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ κατά καιρούς πολλές φορές έχουμε γράψει στην ιστοσελίδα μας. Σήμερα θα αναφερθούμε για μια ακόμη φορά (την 18η) στο σεπτό πρόσωπό Του, διότι Τον θεωρούμε Μάρτυρα της Ορθοδοξίας! Ευρίσκεται και καθηρημένος από την αρχιερωσύνη Του και έγκλειστος στο μοναχικό κελλί Του! Παρά ταύτα οι Ιεροί Κανόνες, προκειμένου να καθαιρεθή ένας Αρχιερεύς, δύο λόγους προβλέπουν: πρώτον, να έχει πλάνη περί την πίστη καί δεύτερον, να έχει σημειώσει κάποια πτώση στο ηθικό επίπεδο.
Ο Μακαριώτατος κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ για τίποτε απ’ αυτά δεν έχει κατηγορηθή! Και όμως καθαιρέθηκε, επειδή λειτούργησε κάπου χωρίς την άδεια του διαδόχου Του Πατριάρχου! Του διαδόχου Του στον Πατριαρχικό Θρόνο, τόν οποίο ο Ειρηναίος είχε χειροτονήσει σε Αρχιερέα! Έπειτα, μετά τήν απομάκρυνσή Του από τόν Θρόνο της Ιερουσαλήμ, παραμένει έγκλειστος στό κελλί του, στερημένος από κάθε ανθρώπινη φροντίδα και περιποίηση, παρά τη μεγάλη Του ηλικία! Οι Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι κωφεύουν στο παρατεινόμενο αυτό έγκλημα, έχουν μεγάλη ενοχή ενώπιον Θεού καί ανθρώπων!

Για να μη ξεχνάμε, λοιπόν, αυτό το παρατεινόμενο απάνθρωπο έγκλημα, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα κείμενο, το οποίο είναι γραμμένο από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Ιωάννη Μπαλτζώη.

Όσοι, διαβάζοντας το παρακάτω εκτενέστατο κείμενο, θα συγκινηθούν, τους παρακαλώ θερμότατα και από τα βάθη της ψυχής μου να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας σε μια προσπάθεια συμπαραστάσεως πρός το Μάρτυρα Πατριάρχη Ειρηναίο με προσευχή. Σας παρακαλώ
για μια φορά να γονατίσει ο καθένας μας και να κάνουμε μια πεντάλεπτη προσευχή για την απελευθέρωση του ελεύθερου πολιορκημένου Πατριάρχη κ. Ειρηναίου.
Επί πλέον όσοι μπορούν ας καθιερώσουμε να κάνουμε καθημερινως ο καθένας μας ένα κομποσχοίνι, λέγοντες: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον και ενδυνάμωσον τον δούλον Σου Ειρηναίον. Υπεραγία Θεοτόκε, ελευθέρωσον τον δούλον Σου και Πατριάρχην Ειρηναίον». Ας είναι τούτο μια συμμετοχή μας στο καθημερινό μαρτύριό Του.
Και κατά τρίτον στο σημείωμα, που δίδετε στο ιερέα σας με ονόματα για να μνημονευθούν στην αγία Προσκομιδή, παρακαλώ να γράφετε και το όνομα «Ειρηναίου Πατριάρχου» στη στήλη «υπέρ υγείας».

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 31 Οκτωβρίου 2016

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *