Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Αμβρόσιο στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Αμβρόσιο στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την 7η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, πλαισιούμενος από Πατέρες της Μονής και Ιερείς της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε περί της μορφής του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αμβροσίου, ο οποίος διεκρίθει ως Επίσκοπος ποιμαίνοντας κατά θαυμαστό τρόπο το ποίμνιο του, καθώς και περί της κηρυκτικής του ρητορείας, η οποία μέσα από το ελεγκτικό στοιχείο που την χαρακτήριζε, είχε ως μοναδικό σκοπό και στόχο, να οδηγεί στην σωτηρία και να οικοδομεί πνευματικά τις ψυχές, δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις μετανοίας.

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα τα ονομαστήρια του, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων,  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Πουτούκη, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει τριάντα έτη από τότε που εισήλθε εις τον Ιερό Κλήρο, προτρέποντας τον να συνεχίζει να επιτελεί το έργο του με αγάπη και αυταπάρνηση προς δόξαν Θεού και προς επ’ ωφελεία των ανθρώπων.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *