Αρχιερατική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Θεὸς τὸ τεχθέν, ἡ δὲ Μήτηρ Παρθένος.
Τὶ μεῖζον ἄλλο καινὸν εἶδεν ἡ κτίσις;
Παρθενικὴ Μαρίη Θεὸν εἰκάδι γείνατο πέμπτη.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη .

Στην εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, την οποία ανέγνωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, διέπουσα ιδέα ήταν η δύναμη της αγάπης που είναι η μόνη επανάσταση, η οποία δύναται να μεταμορφώσει τον κόσμο και να τον χριστοποιήσει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και  στεντορεία τη φωνή διετράνωσε, για πολλοστή φορά, ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος: τα Χριστούγεννα  θα νικήσουν στο τέλος.

Για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, αξίζει να σημειωθεί ότι καθιερώθηκε για πρώτη φορά την 25η Δεκεμβρίου του 397 μ.Χ. επί πατριαρχίας Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Κατ’ άλλους, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος, χώρισε τις δύο γιορτές των Φώτων και των Χριστουγέννων, οι οποίες παλιότερα γίνονταν την ίδια μέρα, δηλαδή την 6η Ιανουαρίου.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *