Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα το πρωί (‎6-12-2016) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα, με την ευκαιρία της εορτίου ιεράς μνήμης του. Της ευχαριστιακής συνάξεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνα κ. Γεννάδιος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε δια θερμών λόγων τους φιλοξενουμένους Αγίους Αρχιερείς, τους ευλογημένους ιερείς της ενορίας και τους πολυπληθείς συνεργάτες τους, αλλά και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα που έσπευσε να προσκυνήσει με ιερό πόθο το διήμερο αυτό την εφέστιο παλαιά ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου και το χαριτόβρυτο λείψανό του ώστε να πάρει διηνεκή την ευλογία του αγίου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε με το χάρισμα που τον διακρίνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη για την τιμητική του πρόσκληση, μίλησε για τον θεσμό της Εκκλησίας και το τί μπορεί να προσφέρει σήμερα στον σύγχρονο άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και την πληρότητα μέσα στην καρδιά του, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον πανάγιο Νικόλαο, όπως τον χαρακτηρίζει ο ιερός υμνωδός και τους πολλούς ασκητικούς, φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς αγώνες του μέσα στην Θεοΐδρυτη Εκκλησία του Χριστού.

 

Ι. Μ. Λαρίσης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *