Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, εορτή του αγίου και ενδόξου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ορφανών.

 Στην ομιλία του ανεφέρθη σχετικά: Σε αυτή την πανεφρόσυνη περίοδο, που κάθε χρόνο εορτάζουμε την μεγάλη Δεσποτική εορτή της του Χριστού Γεννήσεως, η Εκκλησία μας υπενθυμίζει τα σωτήρια αυτά γεγονότα για μας τους ανθρώπους. Ο άσαρκος Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος εκ των παρθενικών αιμάτων της ταπεινής κόρης της Ναζαρέτ, της Παναγίας Μητέρας Του. Ο Θεός σαρκώθηκε, έγινε Ίδιος με εμάς, ώστε να γίνουμε εμείς όμοιοι με το Θεό, τονίζει ο Άγιος Αθανάσιος.

Παράλληλα, εορτάζουμε την μνήμη του πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου. Αυτός ευαγγελίσθηκε τον Ιησού Χριστό στους Ιουδαίους, γράφει το βιβλίο των Πράξεων. Και αυτοί που δεν δέχθηκαν και δεν πίστεψαν στην σάρκωση του Θεού λόγου, τον θανάτωσαν με λιθοβολισμό. Πρώτο θύμα των Ιουδαίων ήταν ένας όμοιος με αυτούς Ιουδαίος, ο Στέφανος. Η Εκκλησία τον φέρνει μπροστά μας μετά τα νήπια, που σφαγιάσθηκαν από τον Ηρώδη, ως πρωτομάρτυρα.

Προ της απολύσεως, ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου.

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *