Μεγάλες ζημιές στο Μητροπολιτικό Ναό του Ναυπλίου από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μεγάλες ζημιές στο Μητροπολιτικό Ναό του Ναυπλίου από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επείγουσα επιστολή απέστειλε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου ,μετά την πλημμύρα του ναού από την έντονη βροχόπτωση .

Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο και εφημέριο του Ιερού ναού π. Ελευθέριο Μίχο εστάλει στον βουλευτή Αργολίδος Γιάννη Γκιόλα και του ζητά ως κυβερνητικός βουλευτής να μεριμνήσει  μετά και τα τελευταία γεγονότα στο ναό , ώστε να οριστεί ραντεβού με την νέα Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για το γνωστό θέμα στατικότητας και επικινδυνότητας του ιστορικού κτηρίου .

Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ,τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλο, τους δύο άλλους βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανό και Γ.Μανιάτη και στην διευθύντρια της Αρχαιολογίας Ναυπλίου Α.Παπαδημητρίου.
Να σημειωθεί πως η επικινδυνότητα κατάρρευσης τμήματος του Μητροπολιτικού ναού όσο και του διπλανού κτηρίου στο ναό, του Ενετικού ,είναι πολύ μεγάλη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης επισκευής .

Τον συγκεκριμένο ναό στο Ναύπλιο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να θαυμάσουν την εξαιρετική αγιογραφία του, ενώ είναι πανελληνίως γνωστός όχι μόνο για την ιστορικότητα του καθώς εδώ διαδραματίστηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και για το φημισμένο αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Νταβίντσι.

Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά και την πρόσφατη εισροή υδάτων που σημειώθηκε από την πρόσφατη νεροποντή.

«Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να στεγανοποιηθεί η στέγη του ναού ώστε να μην κινδυνεύουν οι τοιχογραφίες του ναού αλλά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας καθώς τα νερά τρέχουν πάνω στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα και ο Δήμος με τις υπηρεσίες του κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο  δήμαρχος Ναυπλιέων  Δημήτρης  Κωστούρος.

Τόνισε  επίσης πως «τρέχουν και οι διαδικασίες του μεγάλου έργου της αποκατάστασης συνολικά του κτιρίου από την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας. Ο  ναός φιλοξενεί σειρά σημαντικών ιστορικών αγιογραφιών με προεξέχοντα τον «Μυστικό Δείπνο» πιστό αντίγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έχει υποστεί σοβαρές φθορές από την υγρασία.  Ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος έκανε για ακόμη μια φορά έκκληση στους αρμοδίους να επιταχύνουν τις διαδικασίες γιατί θα θρηνήσουμε θύματα, όπως τόνισε, από τις καταπτώσεις που κατά καιρούς σημειώνονται εσωτερικά του ναού.

 

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *