Μνήμη του Αγίου Στεφάνου στην Μονή Ροβελίστης Άρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9184 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μνήμη του Αγίου Στεφάνου στην Μονή Ροβελίστης Άρτης (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, χοροστάτησε και ελειτούργησε, επί τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου, στην Ιερά Μονή Ροβελίστης Άρτης.

Ήταν μάλιστα, η πρώτη Θεία Λειτουργία που ετέλεσε στην Μονή, μετά την ενθρόνισή του. Στο Μοναστήρι φυλάσσεται Λείψανο του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο, ανεφέρθη στην φράση των «Πράξεων των Αποστόλων», ότι το πρόσωπο του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, το έβλεπαν οι κριτές του «ωσεί πρόσωπον αγγέλου». Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, να γίνει ο Πρωτομάρτυς Στέφανος υπογραμμός για όλους, ώστε να προσφέρουμε την ύπαρξή μας στον Θεό. Η ανιδιοτέλειά μας τότε, θα αντανακλάται στο πρόσωπό μας. Και η ανεξικακία μας, θα γίνει αφορμή, ώστε οι πάντες, να ελκυστούν στο κάλλος της πραγματικής ζωής. Όπως ελκύστηκε ο Παύλος, ο οποίος ήταν παρών στο Μαρτύριο του Στεφάνου στο πλευρό των εκτελεστών και κατόπιν έγινε Πρωτοκορυφαίος Απόστολος.

Ι. Μ. Άρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *