Μουσική βοήθεια για τους ιερείς από τον Γεώργιο Κακουλίδη
Άρχων (9216 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Μουσική βοήθεια για τους ιερείς από τον Γεώργιο Κακουλίδη

Όλοι μας γνωρίζουμε πως σε πολλά μέρη της Ελλάδος , Επαρχιακά και μη, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες για την τέλεση Ακολουθιών της Εκκλησίας μας. Πολλοί Ιερείς αναγκάζονται να επιτελούν και το ρόλο του Ιεροψάλτη . Αυτό όμως επιφέρει κάποιες ανάγκες τόσο σε γνώσεις τυπικού όσο και σε γνώσεις Βυζαντινής Μουσικής έτσι ώστε να αποδίδονται με κάποιο σωστό τρόπο τα ψαλλόμενα .

Λύση σε αυτό δίδει ο πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Κακουλίδης όπου έχει δημιουργήσει μια εργασία , σπουδαία στα χρονικά, η οποία μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν cd με τις εκφωνήσεις των Ιερέων σε όλους τους Ήχους. Έτσι ο Ιερέας που θέλει να μάθει μπορεί έχοντας σπουδαίο Υλικό στο cd που θα προμηθευτεί και με συνεχείς επαναλήψεις στα ακούσματα να μάθει να εκφωνεί στους Ήχους και να μπορεί να εναρμονιστεί με τους Ιεροψάλτες.

Επίσης για εκείνους που θέλουν να μάθουν εύκολα και πρακτικά την Εκκλησιαστική μας Μουσική που δεν είναι άλλη από τη Βυζαντινή και να μπορεί στην ακραία περίπτωση που δεν υπάρχει Ιεροψάλτης να μπορέσει να ανταποκριθεί είναι τα βιβλία Πρακτικής Εκμάθησης . Πρακτική Οκτώηχος , Πρακτική Μέθοδος και Θεωρία Βυζαντινής Μουσικής είναι ενδεικτικά 3 βασικά βιβλία τα οποία έχουν πλήρη ηχητική Διδασκαλία και αποτελούν απαραίτητο Βοήθημα για όλους.

Δεν πρέπει να αγνοηθεί η Εκμάθηση της Μουσικής Διότι ερευνώντας τη βιβλιογραφία αναφέρεται πως Δουλειά των Ιερέων είναι «Αρπάσαι Ψυχαίς» και ένας τρόπος είναι και οι σωστές εκφωνήσεις οι οποίες δημιουργούν προσευχητικό Κλίμα και έτσι οι Πιστοί έρχονται σε ανώτερα στάδια ψυχικής επικοινωνίας με τον Θεό.

Τέλος για όσους θέλουν να μάθουν και μουσικά πέρα από την Θεωρία Βυζαντινής Μουσικής Υπάρχει και το Μουσικό Εγκόλπιο Ιερέων με cd του οποίου τα περιεχόμενα καθιστούν έναν Ιερέα Άριστο στις Μουσικές Εκφωνήσεις αλλά και σε πολλά απαραίτητα Μέλη της Βυζαντινής Μουσικής με άμεση Λειτουργική Αξία.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

Κείμενο Σπύρος Κανέλλος

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και την Ηλεκτρονική σελίδα:

http://byzantinemusic.gr/

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *