Ο εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου στην Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9216 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου στην Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Στον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου & Αγίου Νικολάου Άρχοντος Θωμανού της πόλεως Καστοριάς τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τον Άγιο Ελευθέριο αλλά και την μητέρα του Αγία Ανθία, η οποία ήταν αυτή που προετοίμασε τον υιό της για να πιστέψει στον Χριστό, να δεχτεί την Ιερωσύνη και..
να δώσει την μαρτυρία του ονόματος του Χριστού. Γι΄ αυτό και λέμε πως πίσω από ένα μεγάλο πνευματικό άνδρα, κρύβεται μια ευλαβής μητέρα.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Ελευθέριος να μιλήσει στο θρόνο του Εσφαγμένου Αρνίου για μας και για τα παιδιά μας, για τα νειάτα της Ελλάδος και να μας χαρίσει ότι χρειαζόμαστε.

Να σημειώσουμε ότι πολλοί ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν στην Ακολουθία του Εσπερινού καθώς και οι Αρτοκλασίες που δόθηκαν προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου.

Ι. Μ. Καστορίας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *