Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Σήμερα 1ηΔεκεμβρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄,είχε εθιμοτυπική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, με τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Αλέξη Τσίπρα.

Στην συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Υφυπουργού των Εξωτερικών κ.Γιάννη Αμανατίδη, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης επέδωσε στον κ.Πρωθυπουργό τον νεοεκδοθέντα τόμο  που αφορά στην εκ βάθρων αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου και ο οποίος  παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών  στο Σαρόγλειο Μέγαρο των Αθηνών καθώς και ένα ξυλόγλυπτο αφρικανικής τέχνης.

Προηγουμένως, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης είχε συνάντηση στο Υπουργείο των Εξωτερικών,  με τονΕξοχ.  Υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ.Τέρενς Κουίκ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις Ελληνικές Κοινότητες της Αφρικής.  Από την πλευρά του ο κ.Κουίκ ενημέρωσε τον Πατριάρχη ότι σταδιακά θα επισκεφθεί όλη την Ομογένεια της Αφρικής, ξεκινώντας λίαν συντόμως από την την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρειακαι μετέπειτα στο Κάϊρο.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κώστα Γαβρόγλου, τον Εξοχ.Υφυπουργό των Εξωτερικών κ.Γιάννη Αμανατίδη και με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα  που αφορούν τα Ελληνικά σχολεία της Ομογένειας στην Αφρική. Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ιεραποστολική προσπάθεια και το έργο που καταβάλλει το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο ανά την Αφρικανική ήπειρο καθώς και για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά των Ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων που λειτουργεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρικανική επικράτεια.

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *