Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Μεγαλόπολη από την Ι. Μ. Γόρτυνος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9216 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Μεγαλόπολη από την Ι. Μ. Γόρτυνος (ΦΩΤΟ)

Μια όμορφη και συγκινητική Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποίησε η Ιερά μας Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως χθες βράδυ στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης! Προσκεκλημένος ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ Διονύσιος που με τον δυναμικό λόγο του καθήλωσε το κοινό, πού κατέκλεισε όλο το Πνευματικό Κέντρο καί τα προαύλιά του.

Ο Σεβασμιώτατος κύριος Διονύσιος δίδαξε γιά τό μεγάλο γεγονός της Σαρκώσεως του Χριστού, αλλά καί γιά τά χαρίσματα του ποιμενάρχου μας καί τήν μεταξύ τους αδελφική φιλία. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδια της Μητροπόλεως, η οποία έψαλε Χριστουγεννιάτικους ύμνους υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου καθηγητή Βυζαντινής μουσικής κ. Αθανασίου Παιβανά! Εντυπωσιακή η παρουσία τῶν νέων μικρών καί μεγάλων μαθητών της Σχολης βιολιού της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι μαζί με τον δάσκαλό τους Νικόλαο Παιβανά απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Μόλις σε τρεις μήνες εκμάθησης η απόδοσή τους καί γενικότερα η παρουσία τους ήταν μοναδική. Στήν εκδήλωση πήραν μέρος ακόμα η χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών της Μητροπόλεως, η οποία τραγούδησε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια μέ μαέστρο τον καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Καρπούζο.

Η πιο εντυπωσιακή παρουσία έγινε από τα χορευτικά τμήματα που με πρωτεργάτη τον καθηγητή κ. Νίκο Αθανασόπουλο ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση όλη ήταν ένα μικρό δείγμα από το μεγάλο έργο που πραγματοποιεί ο καλός Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόν μητροπολίτη Κορίνθου έκανε μια εκ βάθους κατάθεση ψυχής που συγκίνησε όλους όσοι είχαν την χαρά και την ευλογία να παρευρεθούν σε αυτήν την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, αφού τόνισε τον σεβασμό όλων στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας, σημείωσε ότι δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επιτυχημένη εκδήλωση με τόση μεγάλη προσεύλευση κόσμου.

Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεως και οι κυρίες των συσσιτίων προσέφεραν γλυκίσματα καί αναψυκτικά.

Ι. Μ. Γόρτυνος

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *