Απαντήσεις για τη νοερά προσευχή από τον Μητροπολίτη Μαντινείας (ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (9160 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Απαντήσεις για τη νοερά προσευχή από τον Μητροπολίτη Μαντινείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντήσεις για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την ημερίδα με θέμα «η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς» που πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, έδωσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος.

«Το θέμα είναι σπουδαίο και μοναδικό. Η προσευχή είναι τόσο αναγκαία στον άνθρωπο όσο και ο αέρας για να ζήσει. Η προσευχή χωρίζεται σε κατηγορίες όπως η δημόσια προσευχή και λατρεία που γίνεται στους ναούς από το πλήθος των χριστιανών. Έπειτα έχουμε την κατ΄ιδίαν προσευχή του καθενός μας, όπου εκεί γίνεται ο διάλογος μας με τον Χριστό.

Τέλος έχουμε τη νοερά προσευχή που είναι απλή και εύκολη ώστε ο κάθε χριστιανός να μπορεί σε οποιοδήποτε χώρο να προσεύχεται. Και αυτή είναι άκρως ωφέλιμη για τον άνθρωπο», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ συμπλήρωσε: «Κάναμε λάθος. Πιστέψαμε στον άνθρωπο και παραμερίσαμε το Θεό. Φορτώθηκαν οι άνθρωποι χιλιάδες προβλήματα χωρίς να έχουν το στήριγμα του Χριστού. Ευτυχείς είναι αυτοί που αναθέτουν σε εκείνον το πρόβλημα τους και ζητούν από το Θεό έλεος, ειρήνη και βοήθεια».

pna.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *