Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης (ΦΩΤΟ)
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την 8 Ιανουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Hilton της Σμύρνης η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίηκης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομίας της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στη Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στη Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαυοφώνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.

fanarion.blogspot.gr

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *