Με λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9569 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Με λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Την 6η Ιανουαρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και του Θεοφιλ. Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ.Αγαθονίκου, χοροστάτησε κατά τον Όρθρον, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία του Εξοχ. Πρέσβεως της Κύπρου στην Αίγυπτο κ.Χάρη Μορίτση, του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκη, εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, Ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθους φιλοθέων Χριστιανών.

Αμέσως μετά, ο Μακ.Πατριάρχης υπεδέχθη επισήμως στην Πατριαρχική Έδρα τον νέον Διοικητή Αλεξανδρείας κ.RedaFarahat, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της Αστυνομίας Αλεξανδρείας, τον Διευθυντή της Κρατικής Ασφαλείας, καθώς και πολυμελή ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών και αξιωματούχων της Μεγάλης Πόλεως.
Προσφωνών τον υψηλό επισκέπτη, ο Μακαριώτατος επεσήμανε τις άριστες σχέσεις φιλίας και ειρηνικής συνυπάρξεως χριστιανών και μουσουλμάνων στην Νειλοχώρα και υπεγράμμισε την εκ παραδόσεως πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Αιγύπτου και της Ελλάδος.
Αντιφωνών ο κ.Διοικητής, ευχαρίστησε τον Σεπτό Προκαθήμενο για την υποδοχή ως και τους Έλληνες για ό,τι προσέφεραν ιστορικά στην Αίγυπτο, ευχόμενος να ενδυναμώσει και πάλι η παρουσία του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια.

Το μεσημέρι, ο Μακ.Πατριάρχης προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, παρουσία ολοκλήρου της Ελληνικής Παροικίας και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ.Εδμόνδος Κασιμάτης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, των Αρχών και όλης της Ελληνικής Παροικίας.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *