Ο εορτασμός των Θεοφανείων στης Άρτας το γεφύρι (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9125 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στης Άρτας το γεφύρι (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, λειτούργησε και ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, παρουσία των Τοπικών Αρχών και πολλών Χριστιανών.

Στη συνέχεια, από το Θρυλικό Γεφύρι της Άρτας, ο Mhtropol;ithw, τέλεσε την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στον Άραχθο ποταμό. Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος είπε, πως η ημέρα των Φώτων μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Διότι, στην Βάπτιση του Χριστού, σχίσθηκαν οι ουρανοί και ενώθηκαν τα επουράνια με τα επίγεια. Η ταπείνωση, που επέδειξε ο Κύριος, είναι η οδός, για να ενωθεί ο άνθρωπος με τον Θεό και με τον κάθε συνάνθρωπό του. Και με αυτό τον τρόπο να φωτισθεί η ψυχή του καθενός, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Το θρυλικό γεφύρι της Άρτας ενώνει. Και έχει και αυτόν τον συμβολισμό. Ο άνθρωπος πρέπει, να φιάχνει γέφυρες, ώστε ανεμπόδιστα, να κοινωνεί με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο. Όμως, για να φιαχτεί γέφυρα, χρειάζεται θυσία. Όπως άλλωστε, λέει ο θρύλος για το γεφύρι, στο οποίο βρισκόμαστε. Ας θυσιάσουμε το εγώ μας, για να είναι το νέο έτος πιο φωτεινό από το προηγούμενο, πράγμα το οποίο και εύχομαι, κατέληξε ο Μητροπολίτης Άρτης.

Μετά την τελετή της κατάδυσης, ο Δήμος Αρταίων έκοψε την βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος.

I. M. Άρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *