Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9216 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης (ΦΩΤΟ)

Την 1η Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος χοροστάτησε, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο Λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία και ευλόγησε την Βασιλόπιτα, παρουσία των Τοπικών Αρχών.

Επίσης, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους απερχομένους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους της ενορίας Αγίου Δημητρίου και τα διοριστήρια στα, υπό του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, νεοδιορισθέντα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού Άρτης.

Στην συνέχεια, μαζί με την Υπουργό κυρία Όλγα Γεροβασίλη, τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο και όλους τους εκπροσώπους των Αρχών, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπου ευχήθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βασίλειο Ψαθά για το νέο έτος και για την ονομαστική του εορτή.

Κατόπιν, οι επίσημοι πήγαν στο Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου», όπου ο Ποιμενάρχης, μαζί με τον Σεβασμιώτατο πρ. Άρτης κύριο Ιγνάτιο, έκοψαν την Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν στους τροφίμους του Ιδρύματος για το νέο έτος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και οι Τοπικοί Άρχοντες έκοψαν την Βασιλόπιτα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης και ευχήθηκαν στον Διοικητή, κύριο Βασίλειο Μπαλάσκα, για την ονομαστική του εορτή και σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευομένους για την νέα χρονιά.

Ι. Μ. Άρτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *