Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την Αγία Φωτεινή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)
Άρχων (9158 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για την Αγία Φωτεινή στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος της Ισαποστόλου, στην ομώνυμη ανδρική Μονή που είναι αφιερωμένη στην Αγία, στον λόφο της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια Ναυπλίου. Στον πανηγυρικό  εσπερινό  που έγινε την παραμονή της εορτής Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ,τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου, ο οποίος μίλησε για την Αγία Φωτεινή.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια των ακολουθιών είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου της Αγίας . Ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης , ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος που λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή καθώς και του ιερείς που τίμησαν την Αγία Φωτεινή. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Αργολίδος Ανδριανός.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *