Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Ο Άρχων (2839 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αντιπροσωπεία του προσφυγικού Δήμου Λύσης υπό τον Δήμαρχο Αντρέα Καουρή. Ο Μακαριώτατος τόνισε πως η τουρκική πλευρά δεν προχωρεί σε εκείνα τα βήματα, ώστε να δημιουργείται αισιοδοξία στο Κυπριακό.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λύσης αναφέρει ότι ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ενημέρωση της οποίας τυγχάνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι η τουρκική πλευρά δεν προχωρεί σε εκείνα τα βήματα, ώστε να δημιουργείται αισιοδοξία στο Κυπριακό.
Ο λαός, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρέπει να παρακολουθεί και να επαγρυπνεί.
Ο Δήμαρχος Λύσης επεσήμανε το αναφαίρετο και απαράγραπτο δικαίωμα της επιστροφής των Λυσιωτών και όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, με την εφαρμογή όλων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σε μια ελεύθερη επανενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα, χωρίς ξένους στρατούς και κατοχή, χωρίς εποίκους.
“Η φλόγα της επιστροφής”, είπε ο Δήμαρχος Λύσης, “παραμένει πάντα αναμμένη για 43 σχεδόν χρόνια και θα παραμένει μέχρι την ευλογημένη εκείνη ώρα. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για έναν κατεχόμενο Δήμο”, είπε.
Επίσης, αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λύσης, τα οποία προκύπτουν από τις κυβερνητικές περικοπές, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που έθιξε ο Δήμαρχος Λύσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι εκείνο της απαγόρευσης από τοπικές εκκλησιαστικές επιτροπές να γίνονται εισφορές σε κηδείες Λυσιωτών, μετά από απόφαση των οικογενειών τους, στο Ταμείο Αναξιοπαθούντων Λυσιωτών.
Τόνισε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι οι εισφορές αυτές είναι βασική πηγή συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε να μπορεί στη συνέχεια ο Δήμος Λύσης να βοηθά Λυσιώτικες οικογένειες, αλλά και άτομα  που έχουν άμεση ανάγκη ηθικής και υλικής στήριξης.

 

 

sigmalive.com

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *